Sivustolla käytetään verkkokaupassa oleellisia sekä kolmannen osapuolten evästeitä. Kolmannen osapuolten evästeitä käytetään tilastojen keräämiseen sekä kävijän käyttäytymisen seurantaan, minkä avulla voimme parantaa käyttäjäkokemusta.
Mistä on hyvä yrityksen somepostaus tehty? Hattaroista ja sateenkaarista? Ei sentään – ellet toki myy hattaraa.
Somessa pitäisi olla, mutta et oikein tiedä mitä postata tai millaisia kuvituksia ja tekstejä pitäisi laittaa? Ei huolta! Snuupin someharjoittelija Miro kertoo oppimansa vinkit, joilla sinäkin onnistut!
Ole visuaalinen
Some on yhä enemmän keskittynyt visuaalisuuteen. Somettajat skrollaavat (eli vierittävät) feediä hurjalla peukalovauhdilla ja vain iskevimmät postaukset pysäyttävät.
Tässä muutama huomio, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon somekuvaa tehdessäsi:
- Graafisen ilmeen tulee olla selkeä. Unohda päällekkäisyydet ja sekavat taustat.
- Jos laitat postaukseen tekstiä, sen tulee erottautua taustasta.
- Kuvissa kannattaa käyttää rohkeita värejä, jos ne ovat sallittuja brändisi puitteissa. Käytä värejä esimerkiksi tekstin taustana.
- Tee somekuvasta oikean kokoinen. IG ja FB vaativat eri kuvakoot peruspostauksiin, jotta kuva näyttää hyvältä feedissä. Esimerkkikuvassa on tarina eli stoori, mikä on saman kokoinen Facebookissa ja Instagramissa.
- Huomioi yhteneväisyys jatkossa. Käytä samaa värimaailmaa ja fontteja, samankaltaisia taustakuvatyylejä ja kuvia.
- Käytä hyväksesi markkinoinnin ammattilaistenkin suosimaa Canvaa! Canvasta on olemassa myös ilmainen versio, jolla pärjää todella pitkälle. Saat tehtyä kuvista heti oikean kokoisia ja löydät myös paljon mallipohjia, jos oma graafinen sielusi ei juuri sillä hetkellä satu sykkimään!

Ytimekäs teksti
Tekstillä on yhä vähemmän merkitystä, mutta tärkeä se on silti — hyvä somepostaus on kokonaisuus! Tekstin tehtävä on pysäytyksen jälkeen kertoa ihmiselle, mistä on kyse ja mitä hänen tulisi nyt tehdä. Tässä vinkit hyvään sometekstiin:
- Ole ytimekäs.
- Kerro asiasi kohderyhmääsi miettien. On hieman eri puhua nuorisolle, kuin varttuneemmalle väelle!
- Käytä rohkeasti kielenkäänteitä, paikallismurretta, jne. Pidä teksti kuitenkin luettavana.
- Kohdista teksti lyhyesti, kerro sen jälkeen parilla lauseella mistä kyse, ja lopuksi ohjaa tarvittaessa eteenpäin.
- Muista tagit! Hastagit ovat avainsanoja, joilla postauksesi löydetään aihepiirin mukaan. Esimerkiksi #tanssi #tanssitapahtuma #pori
Mihin postaus vie?
Jos tarkoituksesi on, että henkilö jatkaa somepostauksesta vaikkapa ostamaan tapahtumaliput kotisivuiltasi, pidä huolta, että kotisivusi ja somesi ilmeet ovat yhteneväiset. Mieti aina polku valmiiksi, ennen kuin alat tekemään postausta. Polku voi olla esimerkiksi tällainen:
- ihminen näkee postaukseni tanssitapahtumasta Facebookissa
- hän siirtyy siitä kotisivuille tapahtuman sivulle (huom, ei etusivulle tai yhteydenottoon!)
- tapahtumasivulla on fiilistelyä, hinnat ja lippujen tilausmahdollisuus (sekä toki esim. toimitusehdot)
- ihminen tilaa liput, jotka saa sähköpostiinsa
Tämä blogi on osa näyttösuoritusta, jota tekee 17-vuotias opiskelija Miro. Miro on ollut Snuupilla harjoittelijana kevään 2022 ja tehnyt mm. Harkkalaisen päiväkirjaa Snuupin Instaan. Sinne hän on kerännyt hyviä vinkkejä ihan tavallisille yrittäjille tietosuojasta, somesta, työnantajamielikuvasta jne. Käy osoittamassa tukesi Miron opiskeluille tykkäämällä kuvista täällä!
Kaipaatko enemmän apua somen kanssa? Vuokraa markkinointipäällikkö tunniksi, kahdeksi tai vaikka viikoksi. Teemme somepostauksia, blogeja, ja paljon muuta! Katso lisätietoja täältä.